Friday, January 28, 2011

Sabun Jongkong Emas

ZMASHA Marketing Resources, syarikat Bumiputera yang mengeluarkan produk kecantikan dan pelangsingan di bawah jenama ZZ Beauty kini memperkenalkan produk terbarunya untuk penjagaan kulit wajah menggunakan 99.9 peratus hablur emas iaitu Sabun Jongkong Emas yang pertama di pasaran.

Pengarah Urusannya, Ziela Che Nor berkata, sabun yang diberi nama Z Masha 24K Pure Gold Beauty Bar itu mampu bertindak sebagai antipenuaan ketika membersihkan wajah supaya berseri dan bersinar.


Katanya, Z Masha juga membantu mengatasi masalah kedutan serta mengimbangi warna kulit agar lebih anjal, lembut, cerah dan gebu tanpa perlu mengambil suntikan.

“Selepas melalui kajian dan penyelidikan, kami memperkenalkan sabun jongkong emas Z Masha kepada orang ramai dan ia sudah berada di pasaran dengan harga hanya RM69.


“Kelebihan sabun ini ia menggunakan dua kali ganda hablur emas 24k dan tidak memberi kesan sampingan kepada pengguna, selain boleh digunakan oleh lelaki dan wanita berumur 18 tahun ke atas,” katanya kepada Bisnes Metro.


Menurutnya, Z Masha bukan saja untuk antipenuaan, malah membantu mencerah, melembap dan merawat kulit wajah akibat pemakaian produk yang salah serta mereka yang mempunyai masalah kulit.

Ziela berkata, dengan produk baru ini, ia melengkapkan rangkaian produk penjagaan wajah di bawah ZZ Beauty dan pihaknya memberi peluang kepada orang ramai yang ingin menjadi pengedar dengan jaminan margin keuntungan yang tinggi.

“Kami mengalu-alukan mereka yang ingin menjana pendapatan sampingan dengan produk ZZ Beauty dengan margin keuntungan 30 peratus. Sesiapa boleh menjadi pengedar dan ia terbuka di seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak.

“Berikutan permintaan untuk produk ini sudah ada, kami yakin pengedar tidak mempunyai masalah untuk mendapatkan pelanggan, malah testimoni ke atas Z Masha 24K Pure Gold memberi maklum balas positif dan menampakkan hasil memuaskan,” katanya.

Beliau berkata, sabun itu juga boleh digunakan sebagai masker untuk kegunaan seminggu sekali dan sesuai untuk semua jenis kulit. “Sempena tahun baru, kami mengadakan promosi bagi pembelian 12 kotak Z Masha, pelanggan akan diberi diskaun sehingga 30 peratus. Mereka yang berminat boleh menghubungi 012-2215942 atau melayari www.zzbeauty.com.my ATAU hubungi stokis negeri atau daerah anda,” katanya.

KEUNTUNGAN MENJADI DEALER =12 KOTAK X RM69.00 = RM828.00 X 25% =RM207.00 INI BERMAKNA MODAL ANDA HANYA RM828.00-RM207.00=RM621.00

Monday, January 17, 2011

5 Tahun Sebelum Ini 1 Dinar ialah RM243

Banyak orang mengetahui mengenai dinar emas tetapi berapa ramai pula yang yakin kewujudannya sebagai satu lagi alternatif pelaburan yang mampu memberikan pulangan yang baik.

Selain bebas daripada unsur-unsur riba, dinar emas ternyata mampu dijadikan instrumen pelaburan terbaik, berdasarkan sifat emas itu sendiri sebagai satu komoditi yang amat bernilai dan boleh didagangkan di seluruh dunia.

Di Malaysia, dinar emas wujud dan ia adalah satu instrumen pelaburan yang sah dan mampu memberikan pulangan yang baik selain kaedah urus niaga atau pelaburan lain.

Menurut Pengarah Urusan KPMJ Gold Sdn. Bhd. Ariff Kassim, mungkin kerana pelaburan atau urus niaga menggunakan dinar emas ini masih baru di negara ini, menyebabkan ramai yang kurang berpengetahuan mengenainya.

“Ia (pelaburan dan urus niaga menggunakan dinar emas) sebenarnya telah bermula di Malaysia dan pulangan kepada mereka yang menyertainya amat kompetitif.

“Sebagai contoh… enam bulan lepas, satu dinar emas dijual pada harga RM212 dan harga semasa bagi satu dinar ialah RM243. Bayangkan keuntungannya,” katanya kepada Utusan Malaysia dalam satu pertemuan di pejabatnya di Johor Bahru baru-baru ini.

KPMJ Gold ialah anak syarikat Koperasi Permodalan Melayu Negeri Johor yang dilantik sebagai wakala (ejen) IGD Practice Sdn. Bhd. untuk mengembangkan penggunaan dinar emas dalam masyarakat di Johor dan Singapura.

Satu dinar ialah bersamaan 4.25 gram emas 916 dan piawaian ini ditetapkan oleh Sayidina Umar al-Khattab ketika menjadi khalifah Islam yang kedua.

Pada masa ini, dinar emas dijual dalam pecahan setengah dinar, satu dinar, dua dinar dan 20 dinar mengikut harga emas di pasaran semasa.

Menurut Ariff, melabur atau membuat urus niaga dengan dinar menepati keperluan syariah dalam usaha mewujudkan satu sistem ekonomi tanpa riba.

Jika kita beli saham, kita sebenarnya membeli `kertas’ dengan nilai tertentu berbanding membeli dinar, kita sebenarnya membeli emas yang sebenar,” katanya.

Di Malaysia, tambah beliau, memang ada pelbagai kaedah pelaburan dan dinar emas adalah satu daripada instrumen pelaburan yang seharusnya dipertimbangkan dengan sewajarnya.

Jika sebelum ini ramai yang membuka akaun simpanan tetap, akaun simpanan atau melabur di mana-mana saham amanah, kini mengapa tidak mencuba melabur melalui dinar emas sebagai satu lagi opsyen, tanya beliau.

“Infrastruktur untuk menjalankan urus niaga dinar emas kini telah wujud dan mengapa ia tidak dimanfaatkan kerana terbukti ia memberi pulangan yang baik kepada pelaburan yang dibuat,” jelas beliau.

Sejak lima tahun lalu, katanya, harga emas di pasaran antarabangsa telah meningkat 49 peratus.

Mengenai kaedah urus niaga dan pelaburan yang dikendalikan oleh KPMJ Gold, beliau menjelaskan, mereka yang melabur boleh membeli dinar emas pada harga semasa dan menjualnya semula apabila berpendapat telah meraih keuntungan.

“Emas (dinar) yang dibeli boleh dibawa balik untuk dijadikan simpanan peribadi atau membuka akaun dan menyimpannya dengan KPMJ Gold.

“Akaun dengan kami boleh diakses 24 jam sehari melalui Internet dan kami tidak mengenakan sebarang kos tambahan untuk menyimpan dengan selamat dinar emas para pelanggan,” jelas beliau.

Selain pelaburan berbentuk simpanan itu, Ariff berkata, dinar emas itu juga boleh dilaburkan di bawah skim Qiradh – satu skim pelaburan Islam yang berasaskan konsep al-mudharabah.

Qiradh menawarkan pulangan antara lapan hingga 11 peratus setahun – berdasarkan nilai dinar emas ketika pelaburan dibuat dan jumlah dinar yang dilaburkan.

Keuntungan yang diperoleh dibayar secara bulanan, mulai bulan pertama tanpa perlu menunggu tempoh matang (setahun).

Sejak KPMJ Gold dilantik menjadi wakala Februari lalu, katanya, sambutan terhadap pelaburan menggunakan dinar emas ini menggalakkan.

Bagaimanapun, banyak lagi yang akan dilakukan untuk mendedahkan kepada orang ramai mengenai peluang meraih pulangan melalui dinar emas.

“Kita menyasarkan untuk mencatatkan perolehan lebih RM20 juta dalam tahun pertama operasi dan berharap lebih banyak yang mengetahui manfaat melabur dalam dinar emas akan berurusan dengan kami,” katanya.

Mereka yang berminat bagaimanapun perlu benar-benar memahami kaedah pelaburan dan pengiraan keuntungan pelaburan dibuat bagi mengelakkan sebarang kekeliruan sebelum membuat sebarang komitmen.- 19/04/2005-Arkib Utusan Malaysia Oleh Zaharuddin Md Ali (Wartawan Utusan)


Sunday, January 16, 2011

SIMPANAN EMAS SESUAI UNTUK SIAPA?

Siapa yang layak membuat simpanan dalam bentuk emas?

Orang Kaya Sahaja? Orang Berduit?

Sebenarnya semua orang layak dan mampu untuk membuat simpanan dalam bentuk emas waima schoolgirl tahun 5 usaha (contoh)..Kenapa saya menulis begitu? Semuanya adalah dalam bentuk KESEDARAN ..my doter mahu semua duit rayanya di tukarkan kepada emas cgp kerana dia memahami nilai emas..of course saya kena top-up sket untuk dptkan 1 dinar..materialistik kah anakku? ohhh tidak..sebab dia tahu nilainya akan meningkat bila tiba waktu memerlukan..Umurnya sekarang 10 tahun.. as a parent ..kami kena bersedia dari segi kewangan untuk support kos pembelajarannya nanti..wang akan susut nilainya..the best medium is GOLD. Pepatah melayu "sikit-sikit lama-lama jadi bukit" mestilah best kalau bukit tu 'BUKIT EMAS"

Untuk yang baru bekerja, boleh main kutu dengan kawan yang kamcheng untuk rolling duit beli emas...masing -masing akan dapat merasa simpan emas..pepatah melayu lagi "Bersatu kita teguh' Bercerai ..tak mau ceritalah ye..cerita BERSATU jerr.

Untuh surirumah, simpan sikit duit nafkah dari suami (kalau darling ada kasi lah yer, kalau takde ambik duit pasar sket..he..hee) simpan lah dan kumpul sehingga boleh beli dinar..

Untuk yang planning to tie the knot (ibut kah itu?) pakat-pakatlah ngan buah hati korang untuk tukarkan duit hantaran dalam bentuk emas ..elok lagi kalau RT 999 dari CGP sebagai mas kahwin..dan setiap kali annivesary bertambah koleksi emas 999 dari CGP..amiiin

Harga emas sentiasa meningkat dan sekarang medium untuk menyimpan emas tidak lagi hanya bergantung kepada apek tokey emas..kita beruntung kerana terdapat orang islam yang menunaikan tuntutan fardu kifayah dengan menubuhkan syarikat menjual dinar dan emas yang di uruskan sepenuhnya oleh saudara seagama kita..dengan menyertai syarikat ini samada untuk dapat diskaun harga murah untuk simpan sendiri atau lagi best untuk berniaga..kita juga telah menyumbang sebahagiannya dalam jumlah zakat yang akan di keluarkan oleh syarikat ini...dengan yuran serendah RM600 seumur hidup..SEMUA ORANG BOLEH SIMPAN EMAS(NOW EVERBODY CAN BUY GOLD)...cam iklan firelfly..ke AirAsia?

Menyertai GCP sangat simple..tak perlu kekalkan jualan untuk maintain membership, tak perlu puluh ribu dan diskaun nya taklah ciput...harga ahli less 8% tuuu..kalau boleh dapat KENAPA NAK BAYAR LEBEYYY?

So ..tunggu apa lagi ..sms saya untuk untuk daftar sebagai ahli baru CGP dan nikmati keistimewaannya.

MASA ITU EMAS..EMAS ITU BERHARGA..

Thursday, January 13, 2011

GCP website

GCP website
Laman web rasmi GCP sila klik logo GCP.


KENAPA PILIH PRODUK GCP



http://2.bp.blogspot.com/_IBUPYcpQb0A/TCwq6_HAy1I/AAAAAAAABEI/kpkylA5w9iI/S748/GCP_LOGO1.pnghttp://2.bp.blogspot.com/_IBUPYcpQb0A/TCwq6_HAy1I/AAAAAAAABEI/kpkylA5w9iI/S748/GCP_LOGO1.png

1. http://1.bp.blogspot.com/_4DZ_xjJpVkA/TNd2MFXDLKI/AAAAAAAAAF4/LUhEA7gxVBA/s1600/Emas+gcp.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_kSrrpxbc5gc/TOk9CJ4ANLI/AAAAAAAAAZk/7gtBD0_RTd8/s1600/bru.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_7niU3D2hYZk/TJ7o1DULpbI/AAAAAAAAAXI/T_59jXe97lk/s1600/62013_1513928781777_1641166898_1205353_4375451_n.jpg


KEISTIMEWAA GCP


PRODUKNYA PELBAGAI DAN DEALER MENDAPAT HARGA BELIAN SERENDAH 8% DARI HARGA PASARAN SEMASA.

JONGKONG EMAS 999.9 /GOLD BAR/WAFER







BARANG KEMAS 999

http://1.bp.blogspot.com/_7niU3D2hYZk/TJ7o1DULpbI/AAAAAAAAAXI/T_59jXe97lk/s1600/62013_1513928781777_1641166898_1205353_4375451_n.jpg
Rantai tangan 10g, 20g, 30g, 50g dan 100g.










WANG SYILING

GREAT BRITAIN 1911
GOLD SOVEREIGN
BERAT: 8 GRAM
KETULINAN : 22 KARAT


DINAR EMAS 999 GCP

DINAR GCP 999.9
KETULINAN: 999.9
BERAT 4.25g
DIAMETER: 23 mm
PENGELUAR: GOLDCREST PAVILION.SDN BHD

BOLEH MENJADI SUMBER PENDAPATAN DAN PERNIAGAAN

Memiliki barangan emas GCP dengan kos 8% lebih rendah dari harga pasaran membolehkan kita:
  • Membuat perniagaan emas sepenuh masa, sampingan dengan mendapat keuntungan lebih besar.
  • Menjadi stok statik yang mempunyai nilai tinggi jika disimpan melebihi minima 3 tahun mengikut harga pasaran semasa.
  • Bayaran zakat membantu keperluan masyarakat Islam amnya.
  • Mudah dijual beli
  • Boleh digunakan sebagai sumber wang naik haji dan paling mengejutkan hasil peninggalan emas di bumi Malaysia, ketika berada di tanah suci, nilai emas sentiasa bertambah-tambah dan berbaloi-baloi.
TERMA DAN SYARAT YANG MENARIK DARI GCP

PENGENALAN

Goldcrest Pavilion Sdn Bhd (GCP)adalah sebuah syarikat berdaftar milik bumiputra sepenuhnya. ditubuhkan secara rasmi dan diperbadankan di bawah akta syarikat 1965 pada 26 Mac 2009.

GCP menyediakan perkhidmatan menjual dan membeli barang kemas, jongkong emas, membeli emas terpakai, dinar, syiling emas dan sebagainya.

PRODUK UTAMA

Bagi menggalakkan masyarakat menyimpan emas tulin, GCP telah mengeluarkan Rantai Tangan emas 999 sebagai produk utama.

Selain itu GCP telah mengeluarkan dinar sendiri iaitu DINAR GCP yang berketulinan 999.9 mengikut piawaian matawang dinar yang digunakan pada zaman Rasulullah S.A.W.

GCP juga merupakan pengedar sah jongkong emas PAMP SUISSE keluaran PAMP S.A Switzerland.

VISI

Simpanan emas menjamin masa depan

MISI

Meningkatkan Ekonomi Bumiputra Melalui Simpanan Emas

MATLAMAT

Mendidik masyarakat tentang pentingnya simpanan emas untuk kelangsungan hidup sewaktu kegawatan ekonomi dan politik.

Melahirkan masyarakat yang celik ilmu tentang emas yang kalis inflasi.

Memberi peluang kepada Bumiputra untuk meningkatkan ekonomi melalui simpanan emas dan perniagaan emas .

SYARAT DAN KEISTIMEWAAN PENGEDAR SAH GCP

1)Satu salinan kad pengenalan
2)Dua keping gambar ukuran passport
3)Salinan bil elektrik/air/telefon kediaman terkini.
4)Yuran Keahlian/Pendaftaran: RM1000.00 Seumur Hidup.
(Merangkumi perkhidmatan GCP kepada pengedar untuk seumur hidup serta alatan penimbang,teropong,batu tester dan asid untuk menguji ketulinan emas)
ATAU
Rm600 seumur hidup (Tiada alatan hanya bayaran utk perkhidmatan dan penghantaran seumur hidup)

FAEDAH MENJADI PENGEDAR

1)Membeli emas dengan harga rendah.
Pengedar sah GCP mempunyai keistimewaan untuk membeli emas dgn harga Pengedar (DP)
Contoh :
HARGA RANTAI TANGAN 999
Harga Pengedar (DP) : RM132.00/g
Harga Pelanggan (CP): RM142.56/g ( tambah 8% daripada harga Pengedar)

HARGA DINAR GCP 999.9
Harga Pengedar (DP) : RM600.00
Harga Pelanggan (CP): RM625.00 ( tambah RM25.00 daripada harga Pengedar)

HARGA JONGKONG EMAS PAMP SUISSE 100g
Harga Pengedar (DP) : RM12,480
Harga Pelanggan (CP): RM13,478 ( tambah 5% daripada harga Pengedar)

2)Modal disediakan dalam bentuk stok emas.
GCP menyediakan modal perniagaan dalam bentuk stok emas kepada para pengedar di mana pengedar hanya perlu membuat tempahan dan GCP akan menghantar emas terus kepada pelanggan yang telah ditetapkan oleh pengedar tanpa sebarang kos penghantaran.

3)Modal tunai disediakan untuk membeli semula produk yang telah dijual.
GCP menjanjikan pembelian semula Gold bar pamp suisse dan Rantai Tangan emas 999 GCP yang telah dijual kepada pelanggan dengan susut nilai sebanyak 15% daripada harga jualan (Harga pelanggan CP) semasa. Manakala pembelian semula daripada pengedar pula dikenakan sebanyak 5% hingga 6% daripada harga pengedar (DP) semasa.
Contoh:-
Belian semula daripada pelanggan(CP): RM142.56 – 15% = RM121.17
Belian Semula daripada Pengedar(DP): RM132.00 – 5% = RM125.40

Pengedar hanya perlu memaklumkan kepada GCP jumlah berat emas yang hendak dijual oleh pelanggan seterusnya pihak GCP akan menghantar wang tunai kepada pengedar.

4)Modal tunai untuk membeli emas terpakai.
Pengedar digalakkan membeli emas terpakai mengikut harga yang disyorkan oleh GCP. Modal untuk membeli emas terpakai diberi oleh pihak GCP. Pengedar hanya perlu memaklumkan kepada GCP jumlah berat emas yang hendak dijual oleh pelanggan seterusnya pihak GCP akan menghantar wang tunai kepada pengedar.

5)Perkhidmatan penghantaran (percuma).
GCP menyediakan perkhidmatan penghantaran kepada pengedar. Cara serahan dengan tangan atau melalui Pos Laju. Kehilangan barangan sewaktu penghantaran adalah tanggungan sepenuhnya oleh pihak GCP.

6)Perkhidmatan selepas jualan.
GCP menyediakan perkidmatan selepas jualan dengan kos yang minimum seperti:
1)Mencuci emas (percuma)
2)Mencelup emas (kos minima)
3)Menilai harga emas terpakai (percuma)
4)Teknik membuat keuntungan dengan emas menggunakan arrahnu (percuma)

7)Kursus Usahawan Emas (percuma).
Pada setiap hari sabtu, GCP mengadakan kursus kepada Para pengedar GCP bertempat di pejabat GCP bermula jam 10.30 pagi hingga jam 12.30 t.hari.
Modul Kursus;
1)Teknik pemasaran
2)Membeli emas terpakai

8)Insentif Pengedar (dealer get dealer).
Pengedar yang memperkenalkan pengedar baru akan mendapat insentif seperti berikut:-
1)Komisyen RM100 bagi setiap pengedar baru yang diperkenalkan.

2)Komisyen rm1.00 se gram bagi setiap pembelian oleh pengedar baru yang diperkenalkan (untuk rantai tangan emas 999 dan gold bar 999.9 sahaja)

Contoh insentif dealer get dealer:
Abu memperkenalkan syahir sebagai pengedar maka Abu mendapat komisyen rm100.00

Contoh insentif pembelian:
Syahir membeli 500g rantai tangan 999. Abu mendapat komisyen rm500.

Jika Syahir pula memperkenalkan Hasyim sebagai pengedar, hanya Syahir sahaja mendapat komisyen, Abu tidak dapat sebarang komisyen.

Abu hanya mendapat komisyen secara berterusan bagi setiap pembelian yang dibuat oleh Syahir sahaja.

Insentif bulanan:
Jika dalam tempoh 1 bulan, pengedar berjaya memperkenalkan 10 orang atau lebih pengedar baru, pihak GCP akan memberikan Bonus RM100 bagi setiap pengedar baru yang diperkenalkan.
Contoh: 10 orang x rm100 = RM1000.00

PENUTUP
Emas adalah pelindung nilai yg terbaik. Lindungi diri anda dan generasi pewaris anda dari kesusutan nilai matawang dan kenaikan kadar inflasi yg akan menyebabkan wang simpanan anda menyusut nilai. Berubahlah kepada simpanan emas. Kerana Rasulullah telah bersabda; akan tiba suatu zaman, tiada yg lebih berharga kecuali emas dan perak.
Diharapkan usaha GCP untuk merealisasikan visi,misi dan matlamatnya akan tercapai.

Disediakan oleh:
Shamsul Anuar Bin Md Ali,
Pengarah Urusan,
Goldcrest Pavilion Sdn Bhd
http://www.gcp.com.m


PRODUK EKSLUSIF KELUARAN GCP
DINAR GCP
EMAS 999.9



simpanan emas menjamin masa depan


SOVEREIGN GOLD COIN 22K YEAR 1911WEIGHT 8 GRAM

UNTUK PERTANYAAN
019-6638181

admin@gcp.com.my

simpanan emas menjamin masa depan

RANTAI TANGAN EMAS 999

RANTAI TANGAN 100G
RANTAI TANGAN 50G
RANTAI TANGAN 30G

RANTAI TANGAN 30G (CLOSED UP)

RANTAI TANGAN 20G

RANTAI TANGAN 20G (CLOSED UP)

RANTAI TANGAN 10G

RANTAI TANGAN 10G (CLOSED UP)


TEMPAHAN SILA HUBUNGI
rosmasri@yahoo.com
019-6638181


RAKAN NIAGA/EJEN JUALAN DIPERLUKAN DI SELURUH MALAYSIA
.
KEUNTUNGAN LUMAYAN!!!