Saturday, July 9, 2011

Emas Bistari telah menjadi ejen untuk produk dari korea iaitu TAB EX- produk berasaskan protein potent dari tumbuhan untuk merawat masalah kulit berminyak, jerawat di samping dapat membantu menurunkan berat badan. Setelah EmasBistari sendiri mencuba dan merasai kebaikkannya, EmasBistari mendaftar sebagai ejen di bawah Aida Hassan(Aida VOC).

TAB EX untuk wanita, manakala TAB XY untuk lelaki. Tidak semua orang bertuah dikurniakan wajah yang mulus tanpa perlu mengeluarkan belanja yang besar. masalah pemakanan, hormon dan persekitaran yang tercemar nmenyebabkan kulit mudah mendapat jerawat. Kosmetik yang ada di pasaran pula perlu berhati-hati memilihnya kerana khuatir mengandugi bahan kimia yang tidak di benarkan.

TAB EX merupakan makanan tambahan yang di ambil dan bertindak dari dalam. Antara kebaikan TAB adalah

Faedah TAB EX
Mencerahkan Kulit
Mencerahkan & meratakan warna kulit secara keseluruhan serta menjadikan kulit lebih bercahaya dan kelihatan segar

Menghilangkan Pigmentasi
Menghilangkan & menghalang pembentukan jeragat serta mencerahkan & mengurangkan parut

Anti Penuaan
Mengurangkan kedut, menegangkan kulit, menambahkan keanjalan kulit & melindungi kulit dari UVA & UVB dan bahaya persekitaran

Anti Jerawat & Acne
Menghilangkan & membasmi jerawat degil serta mengecilkan pori-pori kulit dan mengurangkan sebum

Memperbaiki Struktur Kulit
Menghilangkan selulit, orange peel skin dan melembapkan serta menghaluskan kulit

Mengoptimumkan Kesihatan
Anti stress dan anti depresi dan menghalang pembentukan toksin

Mencegah Keguguran Rambut
Merangsang pertumbuhan dan menguatkan rambut serta menguatkan kuku


Hanya terbaik untukmu - pastikan Tab EXRahsia Kecantikan Selebriti

kulit cantik berseri, halus, cerah bersinar dlm 3 minggu.
ribuan testimoni meninspirasikan kecantikan anda.
Pastikan Tab EX
Hanya yang terbaik untukmu..
"TAB EX+ soap..alhamdulillah suke sgtttt2 gn kesan...
Hanya terbaik untukmu - pastikan Tab EX
"mkn tab EX ni, kulit i memg smooth sgt n makin ce...
"yg paling besh mmg part parut. kat dahi tuh, kt p...
"wit my tabEx...kulit dh nmpk smooth skrg...after ...
"Dan 2 hari makan tab ex..Kulit rasa lembap..Suka ...
Testimoni
Ternyata lebih cantik, cerah berseri banding dahul...
Mengenali Jerawat: Punca & Cara Mengatasi
"sis ni gambar sblm & slps makan tab ex and using ...

Wednesday, July 6, 2011

“Kenapa perlu ada malapetaka ekonomi?

Jarang sekali ataupun mungkin tidak pernah kita dengar orang membicarakan tentang malapetaka ekonomi. Mentelah bila malapetaka ekonomi itu dikaitkan dengan tahun 2012.

Tahukah kita bahawa sistem ekonomi yang kita amal dan warisi secara bulat-bulat daripada barat selama lebih 300 tahun ini adalah merupakan satu sistem ekonomi yang dirancang untuk gagal dan mengundang malapetaka.

Maksud malapetaka ini adalah seperti yang pernah dilaporkan sejarah waktu 1929 di Amerika sewaktu terjadinya “Great Depression”, dimana beribu-ribu rakyat awam hilang pekerjaan dan menghadapi masalah mendapatkan keperluan makanan kerana harga barangan yang tinggi melampau sehingga meyebabkan ramai yang mati kebuluran bukan kerana tiada makanan tetapi kerana tidak mampu membeli makanan kerana harganya yang melampau.

Mengapa keadaan ini boleh berlaku dan apakah ianya tidak akan berulang lagi?

Ngeri peristiwa malapetaka ekonomi yang lalu yang berlarutan sehingga kepada tercetusnya perang dunia kedua yang mana kita di tanah bertuah ini tidak ketinggqalan merasakan kesengsaraannya masih lagi terbayang jelas di benak hati kita. Ditambah dengan keadaan dunia yang seperti tidak henti-henti dibadai gelora, seperti yang berlaku dengan kejatuhan syarikat gergasi dunia sepeti AIG, Lehnman Brothers dan kemudian diikuti oleh negara-negara di Eropah yang mengistiharkan mereka muflis seperti, Iceland, Spain, Greece, Netherland, dan Ireland, kemudian di tambah dengan peristiwa inflasi terlampau di Zimbadwe sehingga matawang mereka tidak laku untuk membeli apa-apa dan diadun lagi dengan krisis politk di timur tengah dan peristiwa gempa-bumi, tsunami dan krisis pencemaran plan nuklear yang mana semua ini menjurus kepada isu yang akan dibincangkan didalam seminar ini iaitu malapetaka ekonomi 2012.

Tahukah anda bahawa semua krisis dan malapetaka yang kita lihat sekarang ini adalah disebabkan kerana sistem ekonomi yang kita amalkan sekarang adalah bertunjangkan Riba dan ianya telah menjadi darah daging kita seharian sehinggakan kita gagal untuk melihat yang mana haq dan yang mana batil.


di petik dari:http://eko2012.wordpress.com/pengenalan/